Lot uit de loterij

Er viel gisteren blijkbaar 30 miljoen op het lot van iemand in Enschede! En ja, daar woon ik ook en nee, die heb ik niet gewonnen 🙂.

Dat kon ook niet want ik doe principieel niet mee aan loterijen, ik vind het volksverlakkerij. Voor al die mensen die dan zeggen; er worden toch hele goede dingen mee gedaan, geef dan gewoon direct 30€ aan een goed doel….wat zouden er veel mooie dingen gedaan kunnen worden van 180 miljoen!

Maar gisteravond dacht ik toch even; stel dat ik wel 30 miljoen gewonnen had, hoe zou dat zijn? Ik verkneukelde me bij het idee alleen al. Zoveel geld betekent nooit meer aan geld hoeven denken, heerlijk. Ik was het al aan het uitdelen, de kinderen zouden zonder studieschuld aan hun leven beginnen, ik zou fijn veel goede doelen kunnen steunen.

Maar al snel bedacht ik me dat ik er waarschijnlijk heel ongelukkig van zou worden. Ik zou opeens in een hele scheve relatie tot al mijn vrienden komen te staan. Hoe zuur en vervelend zou het voor hen zijn dat ik opeens stinkend rijk was. Met 30 miljoen op de bank zou ik, ook als ik ‘gewoon’ bleef toch anders zijn. En ik realiseerde me dat de relaties die ik heb, met al die fijne mensen om mij heen, dat die mijn rijkdom zijn!

Dus lieve echte, dichtbije, verwegge en digitale vrienden, dank je wel voor mijn winnend ‘lot’. 😘

Danielle Spoelman 2017

Je kunt hier een reactie plaatsen, ik vind het erg leuk om iets van je te horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s