The right thing.

Gisteravond ging ik spontaan met een vriendin naar de film. We hadden beiden een lege avond en die werd onverwacht goed gevuld. Geprikt om acht uur, filmhuis, we zien wel.

locke_2885177b

Tom Hardy in ‘Locke’

We zagen een man die in het donker rijdt en gesprekken voert over de telefoon, dat was het. Man, auto, nacht, straatverlichting, stuur, bluetooth telefoon. Weinig beeldmateriaal voor een film van 80 minuten zou je denken. Toch heb ik me geen minuut verveeld en zit mijn hoofd nu vol beelden. Prachtig wat een goede verhalenverteller in je hoofd kan doen. Ik zag een vrouw eenzaam in een ziekenhuiskamer, twee jongens opgetogen voor de tv, een spannende voetbal wedstrijd, een boze echtgenote, een man op een bouwplaats die een maatje te groot voor hem is en een wanhoop die druppelsgewijs binnenkomt.

Een verhaal over ‘doing the right thing’. Over karakter en verbondenheid.  Menselijkheid, fouten maken en weer opstaan. Een keuze maken en daarachter staan.

brainmassage

brain massage

Ga hem kijken in het filmhuis of op een dvd-tje. Verwacht geen amusement op bestelling maar wel een hoofd vol verbeelding en de energie van een goed verhaal. Prachtfilm!

Locke met Tom Hardy in de hoofdrol

Je kunt hier een reactie plaatsen, ik vind het erg leuk om iets van je te horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s